رویکرد تازهی بلوط در هیجدهسالگی / جلیل آهنگرنژاد
بلوط هیجده ساله است. درست مثل جوانی هیجده ساله . البته در تمام سالهای پشت سر توانسته است در نقش یک رسانهی بی حاشیهی مطمئن در خدمت فرهنگ و هنر این سامان باشد. روزها و سالهای پر فراز و نشیبی را پشت سرگذاشته و مسافران بسیاری را در طول این همه سال به مقصدهای دور و نزدیک رسانده و از همه مهمتر «دوستانی دارد بهتر از برگ درخت»!
اما پس از این همه سال دارد تغییر ساختار میدهد. چون میخواهد با خواست های فرهنگی زمانهی نو، خود را همراه سازد و با چهرهای تازهتر به مخاطبان وفادار و هواخواهان تازه اش سلام کند.
میدانید که اکثر سایتها تکسمحورند. بیش از هر چیز چهارستون حیاتشان را متن می سازد و نگاه مقتدرانهی متن است که به آنها اعتبار می بخشد. اما دنیای امروز با تمامیت خواهی متن و تکس، سر ناسازگاری دارد. از این رو به فورمتهای تازه تری روی آورده ایم.
بلوط که به عنوان بازوی فرهنگی هفتهنامهی صدای آزادی به فعالیت مشغول است، از این پس، با «پادکست» با شما همراه می شود و البته همچنان برای برخی از مخاطبان و بویژه دانشگاهیان، متنهای تولیدی را حفظ خواهد کرد و ارائه کنندهی مقالات، یادداشتها، نقدها و تحلیلها خواهد ماند.
مشکلاتی در هر مسیر تازه ای وجود دارد. یکی از آنها فقدان گویندهای قابل در گسترهی فرهنگ و ادب کوردی در کرماشان است. از همین جا به عنوان مدیر سایت، استعدادهای گویندگی را به مشارکت در این راه فرامیخوانم. مشتاقانه خانم یا آقایی را که توان، تجربه و یا استعداد گویندگی کوردی داشته باشد، به همکاری دعوت می کنم.
از مخاطبان گرامی مشتاقانه می خواهم برای گردآوری فرهنگ شفاهی کرماشان و ایلام با گردانندگان سایت بلوط همراهی نمایند. اگر در میان خانواده و یا فامیل و آشنا، پیری توانمند در حوزههای ادبیات شفاهی دارید و می شناسید، به ما معرفی کنید تا همکارانمان از داشتههای ارزشمند آنان پادکست بسازند و به شکلی مقبول ضمن ارائه آن به مخاطبان، نامشان در دفتر ذهن مردم ماندگار شود. چهرههای ادبی و هنری این دیار می توانند با صدای ماندگارشان سهمی در اشاعهی فرهنگ و هنر این نیشتمان داشته باشند. امیدوارم سایت بلوط بتواند همچنان چراغی روشن در مسیر فرهنگ و هنر اصیل کوردی و مخاطبان ارجمند بی شمارش باشد
جلیل آهنگرنژاد
دوم بهمن 1399